Hordozás hidegben

95851854_254387902372056_5368052634248806400_n
20150113_144010
20150113_143224

Előző
Következő

Télen, +5 fok alatt is lehet hordozni, sőt! 

Összeszedtem, hogy milyen „kabátszerzős” variációk lehetnek – persze, a teljesség igénye nélkül,  csak a kreativitásunk szabhat határt! 

Közös kabát esetén:

  1. A hazai WAHM-ok kiváló kabátokat készítenek. Ha ilyet szeretnél, jó szívvel ajánlom a Magyarindát, a Nanát és a Mummert. Ezekkel hazai kisvállalkozó anyukákat is támogatsz, ezért én kifejezetten a magyar márkákat ajánlom. Ezek a kabátok nem olcsók, de általában több funkciósak: kapsz egy kabátot, ami egy vagy több betéttel alakítható kismama, elöl vagy csípőn hordozós, illetve hátul hordozós fazonná. Így gyakorlatilag  egyszerre 4 kabátotod lesz egyszerre. (Ha rajtunk keresztül rendelsz Magyarinda kabátot, akkor 5% kedvezményt kapsz rá. Keress az elérhetőségeinken!)
  2. Egy-két szezonnal ezelőtti modelleket meg tudsz vásárolni használtan, a hordozós vagy a DOND FB csoportokban. Vannak márkák, amiknek saját csoportjuk van a használt holmik értékesítésére, érdemes ott keresgélni. 
  3. A diszkonthálózatokban vagy katalógusáruházban is kaphatók viszonylag olcsón hordozós kabátok. Ezek legtöbbször csak elöl hordozósak, vagy csak erős megkötésekkel (hihi) használhatók hátul. 
  4. Varratsz hordozós kabátot. Nekem ilyen volt a sajátom, imádtam. 
  5. Veszel egy kabátot a turiban, és varratsz bele fix hátulhordozós betétet, vagy átalakíttatod elöl-hátul is használható kabáttá.
  6. Ha van hordozós pulcsid és van hozzá hordozós esőkabátod pl softsellből, a kettő egyesítve betöltheti a télikabát funkcióját. 
  7. Ha van egy-két mérettel nagyobb kabátotok, akár saját, akár pl a párodé, az elöl hordozáshoz biztosan jó, hátra pedig fazontól függ, de jó lehet. Egy próbát megér!
  8. Nem vásárolsz, hanem bérelsz. akár a leghidegebb hónapokra, akár egy szezonra. 

Ha már külön öltöztök:

Jó szolgálatot tehet egy 3 évszakos hordozótakaró: ezt a babára teheted kívülről, míg téged nem takar. Elöl és háton hordozáshoz is használható, és állítható, így akkor is praktikus, ha ketten vagy többen hordozzátok télen a kicsit. A külső réteg vízlepergető vagy softsell, és belepatentolható egy meleg belső réteg. Alá hőmérséklettől függően kell aláöltözni, számold bele, hogy melegítitket egymást. (A 4MOM-ban tudsz hordozótakarót kölcsönözni. Ha rajtunk keresztül rendelsz Magyarinda hordozótakarót, akkor 5% kedvezményt kapsz rá. Keress az elérhetőségeinken!)

Hordozásnál általában a túlöltöztetés lehet inkább probléma, nem a kihűlés. Sem a kabát, sem a takaró alá nem kell vastag overall, ha a kicsi még nem önjáró! 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük