Rólunk

Horváth Zsuzsanna

babahordozási tanácsadó, Aktívmami-edző, LoveYourBelly tréner, táplálkozási- és életmód tanácsadó, ex-rajztanár, “szabadidejében” két kicsi alapítvány vezetője

A kislányomat, Bogit két hetes korától négy és fél éves koráig hordoztam. Illetve nem csak én, hanem apa is, tesó is, mama is, egyszer még a dédi is kipróbálta, milyen a hordozás. Ezek után mások sem ússzták meg: 2016 óta Dunaújvárosban, Rácalmáson és Dunaföldváron igyekszem a hordozást és a hordozott babával való mozgást népszerűsíteni, mindhárom helyen nagyon klassz aktív hordozós közösség alakul.

Nem vagyok az a konkrét edző alkat: várandósságom után egyszerű, az átlagnál jóval edzetlenebb és ducibb anyukaként kerestem olyan mozgásformát, melyet együtt végezhetek a hordozott babámmal. Ilyen nem volt a környéken, így hát az edzőképzés mellett döntöttem, majd a tanfolyam elvégzése után kezdtem el építeni az Aktívmami közösséget.
Gyere közénk, ha arra vágysz, hogy szabadon mozoghass, anélkül, hogy bárki azt nézné, hogy nézel ki, mit veszel fel, vagy hogy épp milyen napod van, és mennyit bírsz, ne adj isten milyen anyuka vagy!
Gyere, sportoljunk együtt, hiszen ha Te jól vagy, akkor a gyermeked is jól van! És persze az sem mindegy, hogy Neki milyen példát mutatsz.

Bőhmné Dániel Alexandra

csecsemő- és kisgyermeknevelő, babahordozási tanácsadó, két gyermekes édesanya

A főiskolát az első terhességem alatt illetve szülés után végeztem el. Itt rengeteg kötődő nevelés párti anyukával ismerkedtem meg, tőlük hallottam először részletesebben a hordozásról. Onnantól pedig, hogy az egyik csoporttársam megjelent a néhány hetes, hordozókendőben békésen alvó kisbabájával az egyik előadáson, biztos voltam benne, hogy én is szeretném majd hordozni a gyermekemet. Így is történt és születésüktől kezdve életvitelszerűen hordozom mindkét gyermekemet, ami azóta szerelemmé nőtte ki magát.

Nem indult zökkenőmentesen az utunk, így tudom, milyen nehéz kezdő édesanyaként eligazodni a rengeteg eszköz és ajánlás között.
Többek között ezért is döntöttem úgy, hogy elvégzek egy hordozási tanácsadó tanfolyamot.
Mivel a szülés előtt is gyermekekkel, családokkal foglalkoztam, így nem áll távol tőlem ez a terület.

Menyhárt Mónika

babahordozási tanácsadó, három gyermekes édesanya

folyamatban…