Rólunk

Horváth Zsuzsanna

babahordozási tanácsadó, Aktívmami-edző, LoveYourBelly tréner, táplálkozási- és életmód tanácsadó, ex-rajztanár, “szabadidejében” két kicsi alapítvány vezetője

A kislányomat, Bogit két hetes korától négy és fél éves koráig hordoztam. Illetve nem csak én, hanem apa is, tesó is, mama is, egyszer még a dédi is kipróbálta, milyen a hordozás. Ezek után mások sem úszták meg: 2016 óta Dunaújvárosban, Rácalmáson és Dunaföldváron igyekszem a hordozást és a hordozott babával való mozgást népszerűsíteni, mindhárom helyen nagyon klassz aktív hordozós közösség alakul.

Nem vagyok az a konkrét edző alkat: várandósságom után egyszerű, az átlagnál jóval edzetlenebb és ducibb anyukaként kerestem olyan mozgásformát, melyet együtt végezhetek a hordozott babámmal. Ilyen nem volt a környéken, így hát az edzőképzés mellett döntöttem, majd a tanfolyam elvégzése után kezdtem el építeni az Aktívmami közösséget.
Gyere közénk, ha arra vágysz, hogy szabadon mozoghass, anélkül, hogy bárki azt nézné, hogy nézel ki, mit veszel fel, vagy hogy épp milyen napod van, és mennyit bírsz, ne adj isten milyen anyuka vagy!
Gyere, sportoljunk együtt, hiszen ha Te jól vagy, akkor a gyermeked is jól van! És persze az sem mindegy, hogy Neki milyen példát mutatsz.

Bőhmné Dániel Alexandra

csecsemő- és kisgyermeknevelő, babahordozási tanácsadó, két gyermekes édesanya

A főiskolát az első terhességem alatt illetve szülés után végeztem el. Itt rengeteg kötődő nevelés párti anyukával ismerkedtem meg, tőlük hallottam először részletesebben a hordozásról. Onnantól pedig, hogy az egyik csoporttársam megjelent a néhány hetes, hordozókendőben békésen alvó kisbabájával az egyik előadáson, biztos voltam benne, hogy én is szeretném majd hordozni a gyermekemet. Így is történt és születésüktől kezdve életvitelszerűen hordozom mindkét gyermekemet, ami azóta szerelemmé nőtte ki magát.

Nem indult zökkenőmentesen az utunk, így tudom, milyen nehéz kezdő édesanyaként eligazodni a rengeteg eszköz és ajánlás között.
Többek között ezért is döntöttem úgy, hogy elvégzek egy hordozási tanácsadó tanfolyamot.
Mivel a szülés előtt is gyermekekkel, családokkal foglalkoztam, így nem áll távol tőlem ez a terület.

Palczer-Aschenbrenner Eti

babahordozási tanácsadó, két gyermekes édesanya

Két gyermekes édesanya vagyok, és azt hiszem, bátran mondhatom, hogy a kezdeti „én ezt sohase fogom megtanulni” hozzáállás után a legmélyebb mocsarat is megjártam. A nagyobbat csak elől mertem hordozni, először egy rugalmas Close Caboo kendőben, majd csatosban. A kendő kötözgetése megrémített, azt gondoltam, ez nekem úgyse menne. A másik félelmem a hátratétel volt. Aztán a második gyerkőcnél már tudatosan készültem rá, hogy igenis legyőzöm az ellenérzésemet. Ebben a helyi óvoda is sokat segített (teher alatt nő a pálma mottóval), mert a nagy csoportját 12 meredek lépcsőfokon keresztül lehet csak megközelíteni és nincs babakocsinak út kialakítva. Tehát a feladat adott volt, valahogy el kellett juttatnom a nagyobbat oviba, és ebben határtalan szabadságot és kényelmet adott a hordozás. Szeretném minél több édesanyával megismertetni ezt a lehetőséget, utat, és átadni az évek alatt megszerzett tapasztalataimat. Ráadásul a hordozós közösséghez tartozni jó! Gyere és tapasztald meg Te is!