Rólunk

Horváth Zsuzsi

babahordozási tanácsadó, sportedző, táplálkozási tanácsadó, ex-pedagógus, az AHA és a KTA Alapítványok vezetője

Szia, Horváth Zsuzsi vagyok, de sokan 4MOM Zsuzsiként ismertek. 

Mielőtt megszületett a lányom, már elhatároztam, hogy hordozni fogom, de ha nem így lett volna, akkor is rákényszerülök: még 3 hónapos sem volt Bogi, amikor kiderült, hogy Apukám nagyon beteg. A következő hat hónapban egyszerre kellett ellátnom  kisbabámat és az apukámat. Ha nincs a hordozás, egyszerűen képtelen lettem volna rá. 

Ez elég erős kezdés volt… éppen ezért hiszem azt, hogy másoknak, Nektek – akik remélem, hogy talán kicsit könnyebb élethelyzetben vagytok – hasonlóan tud segíteni a testközeli gondoskodás.

17 év tanítási és 5 év hordozási tanácsadói tapasztalattal az a célom, hogy megtanítsalak könnyen és egyszerűen hordozni a babádat!

A másik szívügyem a hordozós sportok:  várandósságom után egyszerű, az átlagnál jóval edzetlenebb és ducibb anyukaként kerestem olyan mozgásformát, melyet együtt végezhetek a hordozott babámmal. 7 éve, az edzőképzés elvégzése után kezdtem el építeni az Aktívmami közösséget.
Gyere közénk, ha arra vágysz, hogy szabadon mozoghass, anélkül, hogy bárki azt nézné, hogy nézel ki, mit veszel fel, vagy hogy épp milyen napod van, és mennyit bírsz, ne adj isten milyen anyuka vagy!
Gyere, sportoljunk együtt, hiszen ha Te jól vagy, akkor a gyermeked is jól van! És persze az sem mindegy, hogy Neki milyen példát mutatsz.

Bőhmné Dániel Alexandra

csecsemő- és kisgyermeknevelő, babahordozási tanácsadó, két gyermekes édesanya

A főiskolát az első terhességem alatt illetve szülés után végeztem el. Itt rengeteg kötődő nevelés párti anyukával ismerkedtem meg, tőlük hallottam először részletesebben a hordozásról. Onnantól pedig, hogy az egyik csoporttársam megjelent a néhány hetes, hordozókendőben békésen alvó kisbabájával az egyik előadáson, biztos voltam benne, hogy én is szeretném majd hordozni a gyermekemet. Így is történt és születésüktől kezdve életvitelszerűen hordozom mindkét gyermekemet, ami azóta szerelemmé nőtte ki magát.

Nem indult zökkenőmentesen az utunk, így tudom, milyen nehéz kezdő édesanyaként eligazodni a rengeteg eszköz és ajánlás között.
Többek között ezért is döntöttem úgy, hogy elvégzem a hordozási tanácsadó tanfolyamot. A babád születése előtt és után is tudok segíteni, hogy a családdá alakulásotok időszaka zökkenőmentesebb legyen.

Palczer-Aschenbrenner Eti

babahordozási tanácsadó, pedagógus, két gyermekes édesanya

Két gyermekes édesanya vagyok, és azt hiszem, bátran mondhatom, hogy a kezdeti „én ezt sohase fogom megtanulni” hozzáállás után a legmélyebb mocsarat is megjártam. A nagyobbat csak elől mertem hordozni, először egy rugalmas Close Caboo kendőben, majd csatosban. A kendő kötözgetése megrémített, azt gondoltam, ez nekem úgyse menne. A másik félelmem a hátratétel volt. Aztán a második gyerkőcnél már tudatosan készültem rá, hogy igenis legyőzöm az ellenérzésemet. Ebben a helyi óvoda is sokat segített (teher alatt nő a pálma mottóval), mert a nagy csoportját 12 meredek lépcsőfokon keresztül lehet csak megközelíteni és nincs babakocsinak út kialakítva. Tehát a feladat adott volt, valahogy el kellett juttatnom a nagyobbat oviba, és ebben határtalan szabadságot és kényelmet adott a hordozás. 

Szeretném minél több édesanyával megismertetni ezt a lehetőséget, utat, és átadni az évek alatt megszerzett tapasztalataimat. Ráadásul a hordozós közösséghez tartozni jó! Gyere és tapasztald meg Te is!